Dün saat 18:15 sıralarında, Bartın Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Amasra Maden Ocağı'nda meydana gelen maden ocağı patlamasında 41 işçi şehit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün patlamanın olduğu maden ocağına gitti ve maden sahasında incelemelerde bulundu. Daha sonra bölgeden açıklamalarda bulunan Erdoğan, kayıp olan işçinin cansız bedenine ulaşılmasıyla maden ocağında ölen işçi sayısının 41’e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, kazada hayatını kaybeden maden işçilerine maddi destek yapılacağını söyledi. 

HAYATINI KAYBEDEN MADEN İŞÇİLERİNİN AİLELERİNE NE KADAR DESTEK YAPILACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden 41 işçinin ailesine; devletin 500+500, sendikanın 200, Çalışma Bakanlığı’nın 100, Aile Bakanlığı’nın ise 50 bin olmak üzere destek verileceğini duyurdu. Erdoğan, “Hemen desteği kabine toplantımızda belirleyip onun da adımlarını atacağız” dedi. Erdoğan'ın açıklamasına göre, bu ailelere 1 milyon 350 bin TL yardım yapılacak. Vefat eden maden işçilerinin ailelerine verilecek olan bu desteğin kabine toplantısında görüşülüp detaylandırılması bekleniyor.

41 MADEN İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Maden ocağı kazasının olduğu bölgeye giden Erdoğan, 41’inci işçiye de yapılan çalışmalarla ulaşıldığını fakat bu işçinin de hayatını kaybettiğini söyledi. Bartın maden ocağı patlamasında ölen işçi sayısı 41 oldu.

Madenin-300 ve -350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumların seferber olup kaza mahalline gittiğini söyleyen Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, yaralı işçilerin ambulans helikopter ve uçak ambulanslarla sağlık kuruluşlarına götürüldüklerini aktardı.