Depremin sonrasında bölgeye sevki gerçekleştirilen TTK maden işçilerinden bir ekip Hatay'ın Hassa ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda misafir olarak kaldı. Arama kurtarma çalışmalarından sonra kısa süreli istirahat edebilmek için okula gelerek gereksinimlerini karşılayan maden işçileri, yeni bir görev için yola koyulacakları için okulu boşalttılar.

Öğrencilere mesaj bıraktılar
Okulda konaklayan madenciler, tahtaya öğrencilerin mühendis olup sağlam binalar yapmalarını içeren bir not bıraktılar.

"Aranızdan çok iyi mühendisler çıksın, güzel sağlam binalar yapın"
İşte o mesajtaki aktarımlar: "Bizler Zonguldak madencileriyiz. Sizler için buradaydık. Acınız acımızdır. Hayat paylaştıkça güzelleşiyor. Bizler sizin sınıflarınızı siz yokken sizin yokluğunuzu aratmadık. Şunu çok iyi bilmenizi istiyoruz; haberinizi alır almaz hiçbir dakika düşünmeden ailemizi geride bırakarak enkaz bölgesine ulaştık. Kiminizin annesini, babasını, dedesini, ninesini enkaz altından aldık. Keşke elimizden daha fazlası gelebilseydi. Hepinizi çok seviyoruz. Sizlerden bir isteğimiz var. Derslerinizi iyi çalışıp aranızda çok iyi mühendisler çıksın ki güzel sağlam binalar inşa edin, edin ki başka analar, babalar, çocuklar ağlamasın. Yetim öksüz kalmasın sizlere güveniyoruz. Öğretmeninize güvenin ve ona sıkıca sarılın.

"Hakkınızı helal edin"
Not: Sevgili öğretmenim bizler sınıfları okulda kullandık. İmkanlarımız dahilinde temiz bırakmaya çalıştık. Ne yazık ki su ve elektrik olmadığından biraz kirli bırakmış olabiliriz hakkınızı helal edin. TTK Üzülmez Müessesi."