9 Nisan'a kadar milletvekili aday listelerinin teslim edilmesi gereken süreçte, AK Parti'nin büyük oranda hazırlıklarını tamamladığı ifade ediliyor. Hangi bakanların hangi illerden aday gösterileceği konusu da gündeme gelmiş durumda.

Türkiye gazetesinin aktardığına göre, AK Parti kulislerinde özellikle mevcut milletvekilleri ve adaylık başvurusunda bulunanlar, listelerdeki konumlarını öğrenme telaşına kapılmış durumda. Seçim bölgesi değişikliği talep eden adaylarla ilgili olarak ise ayrı bir değerlendirme süreci yürütülüyor. Bu süreçte, adayların seçim bölgesinden ayrılma durumunun etkileri ve aday gösterilmeme halinde hükûmet oluşumunda yer alıp almayacakları gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor.

Cumhurbaşkanı'nın başkanlığını yaptığı üst komisyonda ise şehirler bölgesel olarak inceleniyor. İlk olarak mevcut milletvekillerinden kimlerin aday yapılmayacağına karar verilirken, sonrasında yeni isimlerle ilgili görüşler paylaşılıyor. Gerekli görüldüğü takdirde, listeye dahil edilecek isimlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı, hem eski milletvekillerinden hem de il teşkilat yönetimleriyle birebir telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor. Bu sayede, adaylık süreci titizlikle yönetilirken, partinin seçim stratejisi de şekillendiriliyor.

İşte bakanların aday olacağı iller:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan milletvekili adayı yapılacağı açıklanmıştı.

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın Kayseri’den,

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Malatya’dan,

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Şanlıurfa’dan,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bursa’dan,

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ise İstanbul’dan liste başından aday gösterilecekleri konuşuluyor.

Ancak, Kurum’un memleketi Konya’dan aday gösterilmesi ihtimali de bulunuyor.

Eski bakanlardan Abdulhamit Gül’ün de Diyarbakır listesinden aday yapılacağı,

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolar ve Euro'da son durum... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolar ve Euro'da son durum...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Karadeniz şehirlerinin birinden liste başı olacakları ifade ediliyor.