Okul müdürü tarafından derslerindeki başarısından dolayı MİT'e alınması için elinden geleni yapacağı yönünde kandırılan ardından evli ve 1 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırılan Genç kızın yaşadıklarını anlattı.

Okul müdürü tarafından MİT mensubu olarak tanıştırılan Ahmet Mandalla başka bir müdürün odasında imam nikahının kıyıldığını ardından tehditle defalarca cinsel istismara uğradığını iddia eden genç kızın anlattıkları kan dondurdu. 

Liseli öğrenci G.A.'nın babası G.A. da kızının MİT'e memur olarak başlayacağını okul müdürleri söylediği için inandığını vurgulayarak ''Kızım bana okul müdürünün kendisini MİT’e alacağını söyledi. 'Hakkımızda hayırlısı, vatana, millete verilecek bir hizmet varsa verelim' dedim. Bir gün iki okulun müdürü kızımı gelip evden aldılar.

Bir albay ile yemeğe gideceklerini söylediler. Ben de bu memurlara güvenip kızımı gönderdim. Daha sonra kızım, diğer okulun müdürü A.S.K.'nin benimle tanışmak istediğini söyledi. Kadının yanına gittiğimde bana ‘Başınıza talih kuşu kondu. Sizin çocuğunuzu MİT istiyor ne diyorsunuz?’ dedi. Ben de 'Vatana millete bir evlat vereceksek, benim canım da feda olsun' dedim'' diye konuştu.

Olayların odak noktasındaki Okul Müdürü  H.A.'nın “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ahmet Mandal bizi de kandırdı” dediği öğrenildi. Diğer okul müdürü A.S.K. de "Ahmet Mandal bizi MİT’çiyim, diye kandırdı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yaşanan olay nedeniyle okul müdürleri H.A. ve A.S.K. hakkında soruşturma başlatıp, açığa aldı. Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi.