Nantes Futbol Kulübü, Fransa Ligi'nin 35. haftasında deplasmanda Toulouse ile 0-0 berabere kaldıkları maç öncesinde Mısırlı oyuncu Mustafa Muhammed'in kişisel gerekçelerle forma giymeyi reddettiğini duyurdu. Kulüp, oyuncunun tavrını profesyonel olmayan bir davranış olarak nitelendirerek açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Nantes'ın ligde kalma mücadelesi verdiği kritik bir dönemde, 25 yaşındaki oyuncunun bu tutumunun hoş karşılanmadığı belirtildi. Kulüp yönetimi, bugün gerçekleştirilen toplantının ardından Muhammed'e para cezası verme kararı aldı. Cezadan elde edilecek miktarın ise Fransa merkezli LGBT destek kuruluşu "SOS Homophobie"ye bağışlanacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Muhammed ve ailesine maç öncesi ve sonrasında gönderilen tehdit mesajlarının şiddetle kınandığı vurgulandı.

AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi

Olayla ilgili olarak Muhammed de sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Oyuncu, "Toulouse-Nantes maçına çıkmadım. Bu konuyu tartışmak istemiyorum ama kendi görüşümü belirtmek zorundayım. Tüm farklılıklara saygı duyuyorum. Tüm inançlara saygı duyuyorum. Bu saygı, diğerlerini de kapsar, ancak kişisel inançlarıma saygıyı da içerir. Kökenim, kültürüm ve inançlarımın önemi nedeniyle bu kampanyaya katılamadım. Umarım kararıma saygı duyulur." şeklinde değerlendirmede bulundu.