Üniversite öğrencilerinin mezun olunca ödemek durumunda kaldıkları ancak enflasyon nedeniyle katlanan öğrenim kredilerinin ele alındığı 14.30'da başlayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı bitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
-Ülkelerin şartları yerine getirmemesi halinde süreci donduracağımızı buradan yeniden hatırlatmak istiyorum. Özellikle İsveç'in bu konuda iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir. Gerisini kendileri bilir.

-Yarın yapılacak Türkiye-İran-Rusya zirvesi vesilesiyle biraz sonra Tahran'a hareket ediyoruz. Perşembe günü Milli Güvenlik Kurulu toplantımız var. Cuma günü çeşitli açılışlara katılacağız. Türkiye'yi büyütmeye milletimizin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz.

Bay Kemal bu herkesin karı değil
-Osmangazi Köprüsü'nden 8 Temmuz günü sadece 80 bin 624 araç geçti Bay Kemal bu öyle herkesin karı değil. Bu güzergahda yapılan yolculuk çile olmaktan çıkmış keyif halini almıştır. Sonuçta sadece bu tarihlerde İzmir İstanbul otoyolu ve Osmangazi köprüsü sayesinde ülkemiz yakıttan zamandan ve emisyondan 140 milyon liralık kazanç sağlamıştır.

-İstanbul Boğazı geçiş trafiğine nefes aldıran Yavuz Sultan Selim Köprüsü ise günlük ortalama 60 binden fazla araç geçişiyle kamu-özel iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir.

-İstanbul Havalimanımız günde ortalama 1400 uçağın iniş kalkışına 230 bin yolcuya hizmet vermiştir. Bu yoğunluğu Yeşilköy'ün kaldıramayacağını akıl ve vicdan sahibi herkes kabul edecektir.

-Neyin sözünü verdiysek yaptık, tüm sözleri yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

-Ülkemiz bir süredir istisnai dönemlerden geçiyor. Gezi olaylarında meydanların işgaliyle olmuştur. Çukur eylemleriyle PKK eylemleriyle milli birliğimizi yıkma girişimiyle tezahür etmiştir. Bu istisna 17-25 Aralık kumpaslarıyla tezahür etmiştir. 7 Haziran ardından belirsizliği fırsat bilenlerin siyaseti felce uğratmasıyla tezahür etmiştir. 15 Temmuz'da ülkenin esir alınma girişimi olarak tezahür etmiştir. Suriye sınırında terör koridoruyla bölme girişimiyle tezahür etmiştir. Ekonomimizi mahvetme tehditleriyle tezahür etmiştir. 2020'deki koronavirüs salgınıyla ülkemizi bu krizin altında bırakma girişimiyle tezahür etmiştir. Kur dalgası altındaki krizle tezahür etmiştir. Küresel çalkantıların faturasını ülkemize kesme girişimi olarak tezahür etmiştir.  Türkiye bu imtihanları başarıyla vererek yoluna devam etmiştir. Tüm dünyanın enflasyondan resesyona sıkıntılarla boğuştuğu fırtınadan Türkiye'yi kurtarmakta biz kararlıyız. 

-İçeride ve dışarıda artık itiraf edilmeye başlandığı gibi emin adımlarla ilerliyoruz. Kurdaki dalgalanmanın ve yükselen fiyatların insanların hayatında yol açtığı refah kaybını telafi edecek tedbirler alıyoruz. Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar gelir seviyesini yükseltecek artışlar yaptık. İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik Yılbaşında yeniden gözden geçireceğiz.

-Geçtiğimiz haftalarda yaz tatilini seyahatle geçirmek isteyen gençlerimiz için yurtların açık olacağı müjdesini vermiştik. Müzekart uygulamasını da hayata geçirdik. Türkiye dünyanın en yüksek devlet eliyle verilen öğrenim bursu ve kredisi verilen sistemine sahiptir. 520 binden fazla gencimiz burs 800 binden fazla gencimiz öğrenim kredisi almıştır. kredi ve burs miktarlarını 14 kat arttırdık. 850 lira biz göreve geldiğimizde 45 liracıktı. Yılbaşında bu rakamları revize edeceğiz. Burs almak isteyen öğrencilerimizin başvuruları adil bir sistemle değerlendiriliyor. Öğrenim kredisi başvuran her öğrencimize veriliyor. Geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan işe başlamamışsa ödemeyi erteleyebiliyor. Yıllık güncellemesi belirli bir faizden değil Yurt içi üretici fiyat endeksine göre yapılıyor. Biz faiz uygulaması yapmadık utanmadan sıkılmadan faizden bahsediyor. Sıkıyorsa gel bunu ispatla. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabii tutulmadı. Öğrenim kredileri güncellemesinde beklenmedik rakamlar çıktı elbette böyle bir yükün altında bırakamazdık çalışmaları başlattık Kredi geri öedemelerinin enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını karalaştırdık yani ana para.