Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere verilen eğitim desteği öğrenim kredisi, eğitim sürecinin sona ermesinin ardından taksit şeklinde Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden geri ödeniyor. Eğitim gördüğü kurumdan mezun olan ve aldığı öğrenim kredisini geri ödemek isteyen öğrenciler şimdi “KYK kredi borcu sorgulama” sürecine yönelik araştırmaya yapıyor. Peki, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte e-Devlet Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borcu sorgulama…

KYK KREDİ BORCU SORGULAMA NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

KYK kredi borcu ödemesi için öncelikle e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) interaktif vergi dairesi üzerine bağlanmak gerekiyor. GİB sayfasına erişim sağladıktan sonra vergi borçları sekmesi altından öğrenim kredisi borçlarının olduğu bölüme girip, ödenmek istenen miktarı taksitler şeklinde kredi kartı ya da banka kartı ile ödemeyebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) resmi internet sitesine (https://www.gib.gov.tr/) kimlik bilgileri ve şifre ile giriş yaptıktan sonra vergi borçları sekmesinden öğrenim kredisi borçları bölümünü seçerek sorgulama yapabilirsiniz.


KYK kredi borcu sorgulama ve ödeme

İşlemi yaparken banka kartı ve kredi kartı ile tüm borçların göründüğü listeden taksit veya taksitleri seçebilir, tercihinize göre seçtiğiniz kartla KYK kredi borcu ödeme işleminizi yapabilirsiniz.