KYK burs başvuru süreci başlayacağı tarih gündemde! Üniversite öğrencilerinin gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamalara çevrilirken, KYK burs/kredi başvuru süreci ile ilgili bilgiler de sıklıkla araştırılıyor. Peki, KYK burs başvurusu başladı mı? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs/kredi başvuru süreci ile ilgili detaylar…

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı KYK burs/kredi başvuruları henüz başlamadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KYK burs başvuru süreci ile ilgili duyurusunun ardından sürecin başlaması bekleniyor. Geçmiş yıllarda KYK burs başvuruları kasım ayında alınmaya başlanmıştı.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan "taahhütname onayı" işlemini yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmamaktadır.


KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Geçmiş yıllarda KYK burs başvuru şartları şu şekildeydi:

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

- Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.