Milyonlarca öğrencinin gözü GSB'den gelecek açıklamada. KYK Burs başvuruları henüz başlamadı. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi KYK burs başvurularının, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Ekim ayında başlaması bekleniyor. Ekim ayında alınan başvurularının ardından kredi ve burs ödemeleri kasım ayında yapılıyordu. 

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılında KYK lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1700 TL ve doktora öğrencilerine ise 2550 TL ödeme yapılıyordu.

Bu yıl kredi ve burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru esnasında öğrencinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler isteniyor ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit ediliyor. Yapılan değerlendirmenin ardından bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan "taahhütname onayı" işlemini yapmaları gerekmektedir.