KYK borcunu ödeyenler ne olacak, ne yapacak? Sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK anapara faizlerinin silindiğini aktardı. Peki KYK borcunu ödeyenler faizi geri alabilecek mi?

KYK borcunu faizli ödeyenler geri alabilecek mi, KYK borcunu ödeyenler ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. '' dedi. 

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre KYK kredi borçlarını ödeyenler de aftan yararlanmak istiyor. Cumhurbaşkanı “Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak” demişti. Ancak Bakanlık yetkilileri, kredi borçlarında enflasyon farkının silinmesinin geriye dönük işlemeyeceğini kaydetti. O nedenle borcunu ödemeye başlayanlar, taksit tutarlarını ödemeye devam edecekler. Bu duruma pek çok genç, sosyal medyada #ödeyenler etiketi açarak tepki gösteriyor.