Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken, geçtiğimiz günlerde altın 1.093 lira ile tarihi zirvesini görmüştü. Altının tarihi zirvesinin ardından FED kararının açıklamasıyla birlikte biraz olsun düşüşe ve sonrasında ise dalgalanmaya geçti.

Hal böyle olunca yatırımcılar yeni yıl öncesinde güvenli bir liman arıyor. Altın uzun yıllardan beri yatırım için güvenli liman olarak görülürken, 2023 yılı arefesinde yatırımcılar yine altını tercih edecek gibi görünüyor.

Kuyumcular ise altın fiyatlarının ne olacağıyla ilgili önemli bilgiler veriyor. Kuyumcular, altın fiyatlarının yeni yılda da artmaya devam edeceğini söylerken, vatandaşların ise dovizlerini bozup altına yöneldiğini söylüyor.

Kuyumcu Mustafa Aslan'ın yatırımcılara altın konusunda tavsiyeleri şu şekilde:

 “Yeni yılda da benim tavsiyem altın, altının hala alım için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Özellikle her düşüşün alım için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Altın önümüzdeki yıllarda benim şahsi kanaatime göre, mevcut fiyatlardan daha çok yukarı gideceğini düşünüyorum. Çünkü dünya olumsuz bir şekilde seyrediyor. Tüm bunlarla birlikte yağış ve kuraklık da seyrediyor. İnşallah bereketli bir yıl olur ama benim hemşehrilerime ve müşterilerime tavsiyem her düşüşte altını değerlendirmeyi düşünmelerini tavsiye ediyorum. Önümüzdeki seçim döneminden dolayı sanki dövizin biraz daha frenleneceğini, altının ise bir merkez bankasının olmaması sebebiyle dövize nispeten daha da yükseleceğini tahmin ediyorum”