Türkiye'nin Enflasyon Sorununa Çözüm! Ünlü Ekonomistten Etkileyici Formül Türkiye'nin Enflasyon Sorununa Çözüm! Ünlü Ekonomistten Etkileyici Formül

Ons altının 2.000 doların üzerine çıkmasıyla birlikte, yurt içinde gram altın fiyatı da hızlı bir şekilde 1.200 liranın üzerine yükselerek tarihi rekor seviyeye ulaştı. Altın, yeniden vatandaşın bir numaralı güvenli liman yatırım aracı haline gelirken, kuyumculardan uyarılar geldi. Emre Öztürk gibi kuyumcularda, vatandaşların olası düşüşlere karşı panik satışına yönelmemesi gerektiğini belirtiyor ve düşüşlerin kısa süreli olacağına, altının tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğine dikkat çekiyor.

SEÇİME KADAR FİYATLAR STABİL

Öztürk, ülkemizde yapılacak olan genel seçime kadar olan 2 aylık süreçte altın fiyatlarının stabil kalabileceğini, yıl sonunda ise yükseliş beklendiğini söylüyor. Doların yılsonu beklentisinin 23-24 TL olması sebebiyle altındaki tepkinin hızlı bir şekilde artacağına dikkat çeken Öztürk, altının uzun vadedeki duruşunun değişmediğini vurguluyor. Yaklaşık olarak ons fiyatını 2 bin 500 dolar seviyelerinde görme ihtimali bile olduğunu belirten Öztürk, önümüzdeki 2 aylık dönemde fiyatların stabil kalabileceğini, ancak çeyrek altın gibi diğer altın türlerinde de yükseliş beklendiğini söylüyor.

PANİK ALIM/SATIMI YAPMAYIN!

Kuyumcu esnafı Emre Öztürk, vatandaşların televizyonda gördükleri haberlere göre altın alımı yapmadan önce daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Fiyatların hızlı bir şekilde değişebileceğini belirten Öztürk, panik alım ve satışın kaçınılmaz hale gelebileceğini söyledi. Öztürk, müşterilerin en çok yanıldığı konunun, televizyonda gördükleri haberin ardından hemen altın almaya çalışmaları olduğunu ifade etti. Bu durumun panik alıma ve satıma sebep olabileceğini söyleyen Öztürk, fiyatların kısa süreli değişimler yaşayabileceğini, ancak düşüşlerde de panik yapmamalarını ve sabırlı olmalarını tavsiye etti.