Yayınlandığı dönemde özellikle derin devlet ve mafya ilişkisini sonrasında ise geleceğe yönelik tahminleriyle adından oldukça söz ettirmişti.

Bir döneme damgasını vurmuş efsane dizi Kurtlar Vadisi, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen halen hatrı sayılır miktarda bir hayran kitlesine sahip ve adından söz ettirmeye de devam ediyor.

Koronavirüsün ilk döneminde de yine "Bu maske işinde çok para var", "Sars mikrobu Türkiye'de görüldü diye haber çıkarıp bir ayda 30 milyon maske satarlar" replikleri gündem olmuş, efsane dizi hafızalara tekrardan tazelenmişti.

KURTLAR VADİSİ'NDE BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ VE KANAL İSTANBUL PROJESİ

Kahramanmaraş merkezili büyük ve yıkıcı depremlerin meydana gelmesinin ardından Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken, Kurtlar Vadisi Pusu'nun 2. Bölümünden bir sahne sosyal medyada gündem oldu.

Sahne'de Büyük İstanbul depreminden korunmak için geliştirilen bir projeden bahsediliyor. Söz konusu proje ise tamamıyla olmasa da"Kanal İstanbul" projesine benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Dizide söz konusu proje şu şekilde tanımlanıyor:

"Bu proje, İstanbulun içinde yeni İstanbul yaratmak. Deprem riski taşımayan, şehrin karadenize yakın tarafına bin gökdelenli bir adacık yaratıp, (tıpkı Mannathan gibi) şehri oraya taşıyıp, doğal ve kültürel istanbul görüntüsü haricindeki her şeyi yıkıp, depremdeki insan kaybını en az seviyeye indirmek."

Simpsons'lar da kimmiş?

Simpsons dizisi gelecekteki olayları tahmin etmesiyle dünyada geniş yankı uyandırıyor. Kurtlar Vadisi'nde de bu tarz olayların artık sık sık gündeme gelmesi, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından "Simpsons'lar da kimmiş?" şeklinde yorunlanmaya başladı.