27 Mayıs’ta Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kanibey köyünde bir tavuk çiftliğinde çalışan Hakkı E. İle akrabası olduğu belirtilen Abdullah D.’nin eşi Türkan arasında çıkan tartışmada Hakkı E. nin Türkan D. Ye kürekle başına vurarak öldürmesinin ardından gözlerini oyması ile gerçekleşmişti. Olaydan Sonra Hakkı E. yakalanarak tutuklanmıştı.

Bugün Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci duruşması görüldü. Hakkı E. videokonferans yoluyla davaya katıldı.

Savunmasını yapan cinayetle suçlanan sanık Hakkı E. ruhsatlı av tüfeğinin ve tabancasının bulunduğunu, Türkan D’yi öldürme niyetinin olmadığını, olsaydı tabanca ya da tüfeği yanına alabileceğini belirtti.
Çalıştığı çiftlikte güvenlik kamerası olduğunu bildiğini diyen Hakkı E, şunları ifadesinde belirtti:

“Öldürmeyi düşünmüyordum, öldürme niyetim olsaydı Türkan D'yi kameraların olmadığı bir yerde öldürürdüm. Olay sırasında Eda ve Ela beni görüp engellemeye çalıştı. Ben yine de beni gördükleri ve bildikleri halde Abdullah D'nin yanına hastaneye gittim. Bu nedenle karakolda, savcılıkta sağlıklı ifade veremedim. Ne ifade verdiğimi bilmiyorum. Türkan, eşim ve bana küfredince kendimi kaybettim.”

Hakkı E’nin eşi Güllü E. de maktul Türkan D. ile akraba olduklarını ve Biga'daki iki ayrı çiftlikte çalıştıklarını ifade etti.

Türkan D. ile haklarında hakaretler ettiği için eskisi gibi samimi konuşmadıklarını ifade ederek , şunları söyledi:

“Olay gecesi eşimin Türkan D'nin evine gittiğini bilmiyordum. Kümeste çalışıyor diye biliyordum. Eve geldiğinde parmakları kanıyordu. Sorduğumda parmağını kümes kapısına sıkıştırdığını söyledi. Üzerindeki kıyafetleri makineye atıp duşa girdi. Telefon geldi. Sorduğumda eşim Türkan'ın hastaneye kaldırıldığını söyledi. Eşim evden çıkarken Türkan'ın kendisine bıçakla saldırdığını söyledi, olayın ayrıntısını öğrenemeden evden ayrıldı. Sonra jandarma gelip beni karakola götürdü. Jandarma evde arama yaptı. Eşimin Türkan D'yi öldürdüğünü karakolda öğrendim.”

Duruşmada bazı tanıklar ile taraf avukatlarının beyanları da alındı. Dava ile ilgili mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın hiçbir hafifletici neden ve indirim sebebi uygulanmaksızın “canavarca hisle ve eziyet ederek bir kadını öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, beyanların alınması sonrası sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 27 Şubat’a erteledi.