Enerji Bakanı Bayraktar'dan açıklama: Mayıs ayında elektrik ve gaz fiyatlarına zam gelecek mi? Enerji Bakanı Bayraktar'dan açıklama: Mayıs ayında elektrik ve gaz fiyatlarına zam gelecek mi?

Kurban Bayramı'na yaklaşırken Türkiye'deki küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığı ile fiyatları merak konusu oldu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'ya göre, Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş ve 64 milyon küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Hayvan sayısının yeterli düzeyde olduğu belirtildi.

Başkan Yardımcı, et fiyatlarının normal olduğunu ve geçen seneye benzediğini ifade etmektedir. Canlı kilo fiyatlarına değinen Yardımcı, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların canlı kilo fiyatının 140-160 TL arasında olduğunuifade etti.

Kurban pazarlarının yakında kurulacağını söyleyen Yardımcı, koç almak için asgari olarak 7-8 bin TL, büyükbaş hayvanların hisse fiyatının ise asgari olarak 12-15 bin TL arasında değiştiğini ifade etmektedir. Büyükbaş kurbanlık hayvanların 7 hisse olduğunu düşündüğümüzde, bir büyükbaş kurbanlık hayvanın fiyatının asgari olarak 84 bin TL olacağı tahmin ediliyor.

Osman Yardımcı, et fiyatlarının piyasa koşullarına göre normal olduğunu vurgulayarak, Kurban Bayramı öncesinde yapılan spekülasyonlara inanılmaması gerektiğini belirtmektedir. Aile işletmelerinin desteklenmesiyle bu sorunun çözülebileceğini ifade eden Yardımcı, Avrupa'da aile işletmelerinin desteklendiğini ve bu yöntemin hükümet tarafından hızlı bir şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi.