Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelindeki ihtiyaç sahiplerini sevindirecek bir haber verdi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, maddi destek sağlamak amacıyla Kurban Bayramı Harçlığı başvurularını online olarak kabul edeceklerini duyurdu.

Bakan Bayraktar'dan elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili açıklama Bakan Bayraktar'dan elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili açıklama

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen sosyal yardım programı ASHB, 2023 Kurban Bayramı için 1.250 TL ödeme yapacak. Bu yardım paketi, acil nakit ihtiyacı olan ve maddi açıdan dezavantajlı durumda bulunan vatandaşlara destek olmayı hedefliyor.

Başvuruların tamamen online olarak gerçekleştirileceği belirtilirken, başvurular e-Devlet Kapısı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabilecek. Başvuruyu tamamlamak için kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Mavi Kart sahibi olması, yerleşim yeri yurt dışında bulunmaması, 18 yaşından küçük olmaması ve belirli meslek gruplarına mensup kişilerin hanesinde bulunmaması gibi şartları sağlaması gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürerek Kurban Bayramı öncesinde maddi desteği artırmıştır. Bu destek ile milyonlarca vatandaşın hayallerindeki bayramı yaşayabileceği belirtilmektedir.

Başvuruların nasıl gerçekleştirileceği konusunda detaylı bilgilere ulaşmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasına erişilebilir. Başvurusu onaylanan kişilere Kurban Bayramı öncesi ödemelerin yapılacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarını sürdürerek vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflerken, Kurban Bayramı Harçlığı ile ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlamaya devam ediyor.