Erzurum Merkez Plandöken ilçesindeki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Kuran Kursu’nda yaşanan tecavüz ve işkence sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği müfettişin raporu sonrası, daha önce açığa alınan 7 kişi görevlerine iade edilmişti. Erzurum Valisi Okay Memiş ise yeniden soruşturma istemiş, daha önce görevlerine iade edilen Kuran kursu çalışanları ile Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar açığa alınmıştı.

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre, Abdülhalim Acar’ın Anakara İl Müftü Yardımcısı olarak atandığı öğrenildi. Acar, tayinini Erzurum’da kendisi için organize edilen veda yemeğinde yaptığı teşekkür konuşmasında açıkladı.

Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar

Acar, konuşmasında, “Aranızdan ayrıldığım için üzgünüm, ancak ümmetin umudu olmuş bu şerefli ve aziz milletimizin hizmetinde olmaya, Ankara İl Müftülüğünde İl Müftü yardımcısı olarak devam edeceğim için de Rabbime hamd ediyorum, beni bu göreve uygun gören Başkanlığımız yetkililerine teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Kardeşlerim benden yana bir hakkım varsa helal olsun, sizler de haklarınızı lütfen helal ediniz” dedi.


Palandöken İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen veda yemeğinin görüntüleri, müftülüğün resmi sosyal medya hesaplarında yayınladı. 

Başarılarından ötürü Müftü Acar’a plaket de verilen yemeğe, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız, İl Müftü yardımcıları Zeki Kaya ve Müseffa Akbulut, Yakutiye ve Aziziye İlçe Müftüleri Selim Şahin, Ebubekir Bayrak, Din Görevlileri Dernek Başkanı Emrullah Kaçar, Diyanet-Sen İl Başkanı Nurullah Ardahanlı, Diva-Sen İl Başkanı Yusuf Karataş bazı STK temsilcileri ile Palandöken İlçe Müftülüğü personelleri, imam hatip, müezzin kayyım ve Kuran kursu öğreticileri katıldı.