Son zamanlarda Türkiye ile İsveç arasında gerginlikler giderek artıyor.Bu son yapılan eylemle bu gerginlik hat safaya ulaşmış durumda.Yapılan bu eylemden İsveç yönetiminin haberinin olduğu ve buna sesssiz kalması Ankara'nın taleplerine rağmen izin vermesi aradaki bağları koparma noktasına getirdi.

Bu eylemi yapan Paludan'a "Pişman mısınız?" sorusu soruldu.Paludan ise, "Hayır, ben bunu yaptım çünkü siyasi sebeplerim vardı. Bu kadar çok insanın beni öldürmek istediğini görünce üzüldüm" açıklamasını yaptı.

Paludan,daha önce de bu tarz eylemlerde bulunmuştu.Fakat bu kez yaptığı eylemin farklı olduğunu aktaran Paludan,"Eskiye kıyasla şu an daha çok tehdit geliyor" yorumunu yaptı. 2019'dan beri bir koruması olduğunu söyleyen Paludan, "Şu an yaşadıklarım öncekilere hiç benzemiyor. Çok daha ciddi tehditler geliyor. Sosyal medyada dakikada 20 mesaj geliyor ve bunlardan 5'i tehdit oluyor" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorduğu "Korkuyor musunuz?" sorusuna ise Paludan, "Evet, birileri beni öldüreceğini söylediği için korkuyorum. Bana ne yapacaklarını anlatıyorlar" ifadesini kullandı. Aşırı sağcı olan siyasetçi, "Bu eylem ile İsveç'in NATO üyeliği arasında bir bağlantı yok" açıklamasını yaptı.