Antalya ilinin turistik ve tarihi ilçesi Kaleiçi'nde bulunan Türkevi Oteli bir süredir tebligatlara uymayan bir firma tarafından adeta işgal ediliyordu.

Bakanlık ve firma arasında  Antalya 4. İdare Mahkemesi'nin kararı belli oldu. Kararda otelin derhal tahliye edilmesi emrediliyordu.

63f497dd50acca22c03e74dc

Antalya 4. İdare Mahkemesi'nin kararına istinaden, eski Türk evi yapısında bulunan 11 odali Türkevi Oteli'ne sabah saatlerinde polis ekipleri geldi. Polis ekipleri otelin boşaltılması gerektiğini, işgali uzatabilmek için oteli başka firmaya kiralayan işgalci firma gün sonuna işaret etti. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ve beraberindeki bakanlık ekipleri polisler eşliğinde otelin önüne geldi. Polis tahliye işleminin güvenle devam edebilmesi için güvenlik önlemli aldı. Otel çalışanları ve müdürlük personeli ile birlikte tahliye başlatıldı.

Türkevi Oteli'nde 32 depremzede vatandaşın kaldığı belirtildi. 32 depremzede vatandaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından olayı bilgilendirilerek başka tesislere intikali sağlandı.

Türkevi Oteli, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ek binası ve irtibat bürosu olarak kullanıma devam edileceği belirtiliyor.

İşgalci olduğu iddia edilen firma için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'dolandırıcılık' ve 'hakkı olmayan yere tecavüz' suçlarından ihbarda bulunulacağı bildiriliyor.