YSK'ya sunulan milletvekili aday listesinin ardından siyasi partilerdeki sallantılar bitmek bilmiyor.

14 Mayıs seçimlerine ortak listeye dahil olmadan giren İYİ Parti'de de sular durulmuyor.

İYİ Parti'de ayrılan ve AK Parti'ye katılan, Akşener'in danışmanı Hasan Sami Özvarinlı'nın istifa sürecini konuk olduğu programda aktaran  İYİ Parti'nin kurucularından Vedat Yenerer, çarpıcı sözler kullandı.

Bakan Tekin, Öğretmen Atamaları ve Yeni Müfredat Hakkında Detayları Paylaştı Bakan Tekin, Öğretmen Atamaları ve Yeni Müfredat Hakkında Detayları Paylaştı

Meral Akşener'in  danışmanı Hasan Sami Özvarinli'ydi. Özvarinli, istifasının ardından AK Parti'ye katıldı ve "14 Mayıs'ta bu memleketi ne FETÖ'cülere ne de PKK'lılara bırakmayız. Her insan yanlışı gördüğü zaman ona sırtını dönmeyi bilmeli. Bunun için buradayım" açıklamasıyla İYİ Parti'de deprem etkisi yarattı.

İYİ Parti'nin aday listesindeki isimlere yükselen seslere dikkat çeken Yenerer, Salim Ensarioğlu, İdris Naim Şahin gibi isimlerin parti tabanında tartışmalara neden olduğunu belirtti.

YSK'ya sunulan listenin verilen sözler çerçevesinin dışında olduğunu vurgulayan Vedat Yenerer, İYİ Parti liderinin 14 Mayıs gecesi istifa edebileceğini söyledi:

"Geçti Bor'un pazarı. Bu saatten sonra bu açıklamaların hiç kimseye faydası yok. Meral Akşener'in dükkanı kapatacağını ve zararına satışlar yaptığını düşünüyorum. Sanki bir el, seçilemeyecek insanları listeye koymuş. İlk seçimde de aynısı oldu. Bize söylenenle başımıza gelenler farklıydı. Partinin belli bir oyu aşmaması hedeflenmiş. Dolayısıyla ben Meral Akşener'in seçim gecesi istifa edebileceğini düşünüyorum."