Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının belli olmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 'değişim' paylaşımı ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonuçların sorumluluğunu üstlenmesini istediği mesajı veren Ekrem İmamoğlu'nun harekete geçtiği ifade edildi. 

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten Türkiye’nin Mali Duruşuna Sert Yorum! Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten Türkiye’nin Mali Duruşuna Sert Yorum!

CHP lideri ile iki defa bir araya gelen Ekrem İmamoğlu'nun taleplerine karşılık alamadığı Ankara kulislerinde yüksek sesle ifade edilirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nu bir dönem daha İstanbul'da aday göstermek istediği öğrenildi.

Seçimlerin ardından dalga dalga büyüyen istifa çağrılarına yanıtsız kalan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK oluşturması ve parti yönetimini kendisine bağlaması yeniden aday olma ihtimalini güçlendirdiği şeklinde yorumluyor.

 İmamoğlu, CHP liderine karşı muhalefet yapmak için kolları sıvadı. İBB Başkanının bugün kameralar karşısına geçerek yeni yol haritasını duyurması bekleniyor. Kulislerde Ekrem İmamoğlu'nun yol haritasına dair iki seçeneği değerlendirdiği konuşuluyor.

İmamoğlu'nun parti kurup kurmayacağı en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alırken, Ekrem İmamoğlu'nun birinci önceliği yerel seçimlerden önce kurultaya gitmek ve CHP genel başkanı olmak.

Kulislerden edinilen bir diğer bilgiye göre ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de CHP'nin genel başkanının Ekrem İmamoğlu olmasını arzu ettiği yönünde....