Dün TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında CHP'nin HDP ile görüşmesi üzerinden 6'lı masayı eleştiri odağına alan İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatılmasına karşı olduklarını, HDP'ninbulunduğu bir denklemin içerisinde olmayacaklarını söyledi:

"Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız. Güçlendirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli memlekete umut olarak sunuldu." dedi. Ağıralioğlu, "Adaylık sürecinin içerisinde cumhurbaşkanlığı makamının HDP gölgesinde kalmasını makbul bulmuyorum."

Gündemi sallayan açıklamaları ile 6'lı masaya rest çeken Yavuz Ağıralioğlu hakkında konuşan Sevilay Yılman, bomba bir iddiada bulundu. Ağıralioğlu'nun çevresinden duyduğu kadarıyla İYİ Parti Milletvekili Ağıralioğlu'nun BBP’ye Genel Başkan olma gibi amacı olduğunu konuk olduğu canlı yayında şu sözlerle aktardı:

"Aslında sürpriz bir açıklama değil, beklenen bir açıklamaydı ‘Vakti gelince konuşacağım’ diyordu. Yaptığı şey kendi siyasi kariyeri açısından olumlu, güzel bir ayak izi bıraktı. Partisinin bulunduğu ittifaka çok ağır ithamlar var.

Yavuz Ağıralioğlu’nun hitap ettiği ülkücü, milliyetçi bir kitle var" diyen Yılman "Hitap ettiği kitleye ‘Ben buradayım merak etmeyin bu seçimden sonra bir şeyin başındayım’ diyor, Ağıralioğlu’nun çevresinden duyduğum, Büyük Birlik Partisi’ne Genel Başkan olma amacı var. Yani kendine yatırım yaptı."