MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı MEB 2018-2023 yılları arasında YKS'de çıkmış soruların çözüm videolarını yayınladı

14 Mayıs seçimlerine kendi adı kendi logosuyla girmek yerine CHP listelerinden girmeyi tercih eden DEVA Partisi, Meclis'e 15 milletvekilini gönderdi.

15 milletvekilini Meclis'e göndermesiyle eleştirilerin odağına yerleştirilen DEVA Partisi'nin CHP'den 5 milletvekili koltuğunu daha istediği iddiası kulisleri hareketlendirdi.

14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden giren 4 parti toplam 39 milletvekilini Meclis'e gönderirken, bu partilerin milletvekili yemininden sonra CHP'den ayrılarak partinin vekil sayısını düşürebileceği kulislerde konuşuluyor

. Öte yandan DEVA Partisi ile ilgili başka bir iddia daha ortaya atıldı. HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın edindiği bilgiye göre DEVA'nın, 15 vekil ile diğerlerinden 5 fazlası olduğunu ileri sürerek diğer partilerin kendi çatısı altında toplanmasını isteyebileceği öğrenildi.

Ankara kulislerinden öğrenilen bilgiye göre DEVA yöneticilerinin de bu yönde açıklamalarda bulunduğu ve CHP'nin 5 vekil desteği daha vermesiyle, 20 vekil sayısı ile tek başlarına da grup kurabilme planları yaptığı konuşuluyor.