Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından seçim sürecini değerlendirmek için dün bir araya gelen CHP MYK'sı dikkat çeken tespitlerde bulundu.

NTV'de yer alan habere göre, CHP MYK üyeleri kampanya sürecinde Saadet Partisi dışında kalan Millet İttifakı bileşeninde yer alan diğer partilerin alanda etkin olmadığı konuşuldu.

Cumhur İttifakı'nın seçim kampanyasını yürüttüğü süreçte "PKK ile işbirliği propagandasının işe yaradığı, bu durumun seçimlere olumsuz yansıdığı" şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

İYİ  Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde masadan kalkması ve yaptığı açıklamalar, oylarda gözle görülür bir düşüş olduğunu söyledi.

CHP listelerinden aday gösterilen bazı isimlerin de  parti içerisinden yükselen tepkilerin de seçime olumsuz olarak yansıdığı belirtildi.

CHP'li kurmaylar umutsuz

14 Mayıs seçimlerinde 13. Cumhurbaşkanlığı için adaylardan birinin gerekli oy oranına ulaşamaması ikinci turu elzem kıldı. Cumhurbaşkanı seçiminde 5,3 oranında oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'ın desteği ise gündemde en çok konuşulan konular arasına girdi.

MEB'den okullara son dakika uyarısı geldi! Onay günü bugün MEB'den okullara son dakika uyarısı geldi! Onay günü bugün

Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde Sinan Oğan ile bir araya geleceği de öğrenildi. Ancak, CHP'li kurmayların bu görüşmeden umutlu olmadığı ifade edildi.