Halk TV yazarı Barış Soydan, Ankara kulislerinden edindiği bilgilere dayandırdığı bugünkü yazısında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeniden göreve gelme hazırlığında olduğunu yazdı.

Albayrak'ın avukatının CHP'nin 128 milyar dolar ile ilgili iddiaları neticesinde CHP yöneticilerinin 60 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildiğini açıklamasına hatırlatan Soydan, "Albayrak’ın kısa süre önce yayınladığı kitabın da buna yönelik bir hamle olduğu belirtiliyor" diyerek şöyle devam etti:

"İddiaya göre Albayrak’ın ekonomi yönetimine dönüşü konusu kuvveden fiile çıkmak üzere. Yani eli kulağında. Bu iddiayı ortaya atanlara göre 128 milyar dolarla ilgili mahkeme kararı, olası bir görevlendirmede gündeme gelebilecek iddiaları şimdiden bastırma harekatı." 

Soydan Ankara'da konuşulan bir başka iddianın ise muhalefetin 128 milyar dolarla ilgili yeni bilgiler açıklayacağı olduğunu belirterek "Daha da ilginci, satışlar sürerken ekonomi yönetiminin hazine birimlerini ziyaret ettiğini gösteren kamera kayıtları ve fotoğrafların olduğunu söyleniyor" dedi.