Kritik MGK toplantısı sonlandırıldı. MGK toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda Türkiye Yüzyılı vurgusu yapılarak bu hedef için gerekli tüm adımları atılacağı duyuruldu. MGK bildirisinde Suriyeli mültecilerin gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüşünün sağlanacağı vurgulanırken Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili de 

 "Rusya-Ukrayna savaşının bölgeye yönelik riskleri artıran etkileri üzerinde durulmuş, Türkiye'nin barış görüşmesi çabalarına katkı sunmaya devam edeceği belirtildi." dendi.

DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti! DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti!

MGK bildirisinde "Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan yeni dönemde ülkemizin güvenliğini, huzurunu ve refahını sağlamaya yönelik adımların aynı kararlılıkla atılması vurgulanmıştır." dendi. Kosova'da yaşanan gerilim için de  "Kosova'daki gerilimin bir krize dönüşmesine fırsat verilmemesi için diyalog süreci devam ederken ülkemiz tarafından bölgeye verilen desteğin önemi vurgulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MGK toplantısına ilk kez katılırken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yeni görevleri ile ilk kez katıldılar. 

MGK Toplantısında Yurt içi ve yurt dışında ülkemizi ilgilendiren güvenlik konuları, Suriye'nin kuzeyi ve Irak'ın kuzeyinde yürütülen terörle mücadele, FETÖ terör örgütü ve PKK/YPG ile yürütülen terörle mücadele, Tahıl Koridoru ve Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki son durum, İsveç'te gerçekleşen terör yanlısı eylemler, Kıbrıs'taki son durum, Suriye İç Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki yaşanan sorunların son durumları gibi Türkiye'yi ilgilendiren konular masaya yatırıldı.