İlk turda aldığı oy oranı ile ikinci turun kilit ismi haline gelen Sinan Oğan, görüşmelerine son hız devam ediyor.

Sur Belediyesi'nde Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden kişi gözaltına alındı. Sur Belediyesi'nde Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden kişi gözaltına alındı.

Sürecin en başından bu yana çeşitli şartları olduklarını söyleyen Oğan, geçtiğimiz akşam Millet İttifakı bileşenlerinden Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ile bir araya geldi.

Tüm gözlerin çevrildiği kritik zirvenin perde arkasını Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Saymaz, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün'ü arayıp gerçekleşen kritik görüşmede Sinan  Oğan'ın yaklaşımını sorduğunu belirterek Üstün'ün yanıtını şu şekilde aktardı:

"Masa adına biz bir teklifte bulunamayız ama tavrının önemli olduğunu, bu süreci etkileyeceğini , psikolojik üstünlüğü değiştireceğini söyledik. Arkadaşlarıyla değerlendirdikten sonra karar verecek. Bize yakın olduğunu hissettim. Diğer tarafla alakalı kafasında bir şey yok."

Ayrıca Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da Sinan Oğan ile görüştüğüne değinen İsmail Saymaz, "Oğan'ın iktidara mesafeli olduğu ancak muhalefete destek vermekte kararsız kaldığı ifade ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.