Sözkonusu kreşteki bir çocuğun evde oyun oynarken oyuncak bebeğinin kollarını arkaya bağlayarak uyutmasını anlayamayan annenin dikkati her şeyi ortaya çıkardı. 

Anne bebeğin kollarını neden arkadan bağlayarak uyuttuğunu sorduğunda çocuktan hiç beklemediği bir yanıt aldı. Sözkonusu çocuk, ''Uyuması lazım. Kreşte uyumayanları öğretmenlerimiz böyle uyutuyor”  yanıtını alınca hangi öğretmenin böyle yaptığını sorarak velilerle iletişime geçti.

Aynı kreşe çocuğunu gönderen F.B.A. adlı veli de iddiaya göre, kızıyla kreş hakkında konuştuğu esnada kızının uyuma ile bölümü anlatırken arkadaşlarının da yatarken kalkmamaları için ellerinin arkadan bağlanarak uyutulduğunu öne sürdü.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunan veliler, savcılığın kamera kayıtlarına el koyulması talebinde bulundu ve konuyla ilgili inceleme başlatıldı. İncelenen görüntülerde çocuklara şiddet uygulandığı ortaya çıktı.

Görüntülerdeki iki öğretmenin işine son verildi. Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma devam ederken kreş yönetimi tarafından bir açıklama yapılmadı.