Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından kredi çekecek vatandaşları ilgilendirecek çok önemli bir duyuru geldi. Kredi çekecek vatandaşlar bu haberi okumadan kesinlikle kredi çekmemeli. Peki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yaptığı açıklama ne anlama geliyor? Kredi çekerken neye dikkat etmeliyiz? Krediye bir limit mi geldi? Bunların hepsi haberimizdeki detaylarda.

para-9

Borsa İstanbul'dan 5 hisseye flaş yasak! (6 Ekim 2023) Borsa İstanbul'dan 5 hisseye flaş yasak! (6 Ekim 2023)

2023 yılında birçok vatandaş ihtiyaçlarını karşılamak için ve diğer paraya ihtiyaçları sebebiyle kredi başvurusunda bulunuyor. Bu konuda önerim önemli bir gelişme yaşandı.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredilerine üst limit koydu. İhtiyaç kredisi çekecek vatandaşlar bu haberi mutlaka okumalı. Türkiye Cumhuriyet Merkez bankası tüm bankalara özel bir yazı ulaştırdı yazı da ihtiyaç kredilerine faiz üst sınırı getirildiği belirlendi. Aylık faiz en fazla 1,37 olacak. Buna göre de 70.000 liralık kredinin altında olanlar menkul kıymetler tesisine muaf olacağı belirtiliyor.

paraaaa

İhtiyaç kredilerinde artık kar/faiz oranı 1.8 - 2.0 katı aralığında olanlar için birinci kademede yüzde 20 oranı ile, ikinci kademe için de 2,0 katından yüksek kademede %90 oranıyla menkul kıymet tesisine tabi edildiği belirtiliyor.