2022 KPSS, soruların sızdırıldığı iddiasının ardından iptal edildi. Yeni Sınav takvimi 17 Eylül’de açıklanacak. En büyük mağduriyeti sınava giren yaklaşık 1.4 milyon aday yaşadı. Öğrenciler, yeniden sınav stresi yaşamak durumunda kalacaklarını söyledi. Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı Ömer Yılmaz ise, ÖSYM’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti.

‘ŞAİBENİN OLDUĞU BİR YERDE SINAVIN KABUL EDİLMESİ DE DOĞRU OLMAZDI’

Cumhuriyet’te yer aşan habere göre adını vermek istemeyen bir aday, “Bizim için çok zor bir durum. Bu kadar şaibenin olduğu bir yerde sınavın kabul edilmesi de doğru olmazdı” dedi.

‘BİR ŞAİBE OLUP OLMAYACAĞININ SÖZÜNÜ VERECEKLER Mİ’

İsmini vermek istemeyen diğer bir aday da “Yeni yapılan sınavda benzer bir şaibe olup olmayacağının sözünü verecekler mi, onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

‘CEMAAT-TARİKAT BAĞLANTILARI KOPARILMALIDIR’

Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı Ömer Yılmaz, ÖSYM’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “KPSS’nin iptal edilmesi olumlu ancak yeterli değil. Sınav yolsuzluğunda adı geçenlerin, yargı önüne çıkarılarak en ağır cezaya çarptırılmaları gerekir. Cemaat-tarikat bağlantıları koparılmalıdır” ifadelerini kullandı.