İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu

Kars'ın Cumhuriyet köyünde yaşanan buzağı ölümlerinin şap hastalığından kaynaklandığı açıklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, köyde şap hastalığına karşı aşılama çalışması yaparken buzağı ölümleri başladı. Köydeki ölen buzağıların sayısı yaklaşık 70'e ulaştı. Köylüler, ölen buzağıları arazide bırakırken, hastalık belirtisi gösteren hayvanlar ise ayrı bölmelere konularak önlem alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, köye gelerek numuneler aldı ve Şap Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyet köyündeki buzağı ölümleri hakkında bilgi verdi. Açıklamada, köyde şap hastalığının klinik olarak tespit edildiği ve numunelerin Şap Enstitüsü'ne gönderildiği belirtildi. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla karantina işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi. Ayrıca, köyde daha önce şap aşısı yapıldığı ve veteriner hekimlerin il genelinde saha taramaları ve aşılama çalışmalarına devam ettiği bilgisi paylaşıldı.