Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Avrasya Tüneli'ne verilen garanti tutarlarına döviz kur zammı yapıldı. Bu yeni düzenleme, köprülerin geçiş sayılarının tutmadığı senaryolarda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından köprü işletmecilerine ödenecek farkları etkiliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz’ın paylaştığı verilere göre, Hazine'nin araç geçiş ücreti için ödeyeceği farkın en yüksek olduğu köprü Osmangazi Köprüsü oldu. Geçiş ücreti 555 TL olarak sabit kalırken, Hazine'nin garanti ettiği araç geçiş ücreti 1.870 TL’ye yükseldi. Bu durumda, Hazine'nin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 1.315 TL'ye çıkmış oldu.

Çanakkale Köprüsü’nde geçen araç ücreti 585 TL olarak devam ederken, Hazine'nin garanti ettiği tutar 760 TL’ye ulaştı. Böylece, Hazine'nin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark 175 TL oldu.

Sosyal medya yıkılıyor: Kıymasında domuz eti çıkan ünlü köfteci zinciri kim? Sosyal medya yıkılıyor: Kıymasında domuz eti çıkan ünlü köfteci zinciri kim?

Avrasya Tüneli'nde ise geçen araç ücreti 156 TL olarak kalırken, Hazine'nin garanti ettiği geçiş ücreti 238 TL'ye yükseldi. Bu durumda Hazine’nin ödeyeceği fark tutarı 82 TL olarak belirlendi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücreti 70 TL olarak sabit kalırken, Hazine'nin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 204 TL’ye çıktı. Böylece, Hazine'nin ödeyeceği fark tutarı 134 TL'ye yükseldi.

Deniz Yavuzyılmaz, bu kur ayarlamalarının bugünden itibaren geçerli olduğunu vurguladı. Bu değişikliklerin, köprü ve tünel geçiş ücretlerinin Hazine üzerindeki mali yükünü artırması bekleniyor.