Türkiye Artık yavaş yavaş 2023 seçimlerine doğru giderken en çok merak edilen hususlardan biri ise anket sonuçları ile partilerin ne kadar oy alacakları yer alıyor. KONDA Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, yapılan son anketlerdeki sonuçları analiz etti.

Cumhur İttifakı %51 Alamıyor 

T24'te bir demeç veren Bekir ağırdır, önümüzdeki seçimlere yönelik Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün anketlerde 1. Parti olmasına rağmen artık eski oranlarına göre çok ciddi bir kan kaybına uğradığını vurgulayarak en iyi ihtimalde dahi %51 oy oranına ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi. 


Anketlerdeki sayılar 31 ile 37 Hatta 38 arasında değişiklik gösteriyor olsa da AK Parti'nin hala birinci parti olduğunu dile getiren Bekir Ağırdır, Cumhuriyet Halk Partisi'nde ise oyların %22 ile %27 arasında gidip geldiğini söyledi.

Halk, Recep Tayyip Erdoğan'a Güvenmeye Devam Ediyor 

Seçmen, pek çok hataları görmüyor değil elbette fakat yine de siyasi liderler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güvenen kişilerin sayısı çok baskın. Bunun sebebi ise muhalefet partilerinin halkı tatmin edecek ya da ikna edebilecek çeşitli siyasi çözümler üretememesidir.

6'lı Masa HDP İle Ulaşırsa Oyları %60'a Çıkar 

Bekir Ağırdır, yapmış olduğu açıklamada Türkiye'de iktidar olmanın ya da başa geçmenin en önemli formülünün Kürt seçmen ağırlıklı bir şekilde siyasi faaliyetlerini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile uzlaşmaktan ibaret olduğunu söyledi. Yani 6'lı masanın, HDP ile uzlaşması ve aynı ittifak doğrultusunda 2023 seçimlerine girmeleri durumunda oy oranlarının ortalama %55 ile %60 olacağını söyledi.