Kahramanmaraş’ta gerçekleşen “asrın felaketi” olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler büyük yıkıma sebebiyet verdi. 10 ilimizde de binlerce bina yıkılıp hepsi birer enkaza dönüştüler.

Antakya’da yıkılan sitelerden biri de Farklı Yaşam Rende sitesi oldu.

Sitenin 4 bloğu depremde yerle bir olurken 78 can kaybı yaşandı.

Enkaz altında olduğu düşünülen kişiler halen daha çıkarılamamışken bir sürü kişiye mezar olan binalardan sadece 27 kişi kurtulabildi.

Ortaya çıkan bir gerçek ise herkesi derinden etkiledi.

İki bloğu un ufak olan sitede kolonların kesildiği ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu tespit edildi.

Ancak sonucun takipsizlik olduğu görüldü.

Suç duyurusu yapan avukat Coşkun Atılgan ise açıklamalarda bulundu.

 “Binanın altına daha kreş yapılmadan tüm kurumları uyardım, yanıt alamadım” dedi.

“Rende’de kalan blokların alt katındaki kolonların birçoğunun kesildiğini ve buraya kreş açılacağını öğrendik. Bunun üzerine Mayıs 2016’da Antakya Belediyesi’ne buraya ruhsat verilmemesi için başvuruda bulunduk, kontrole bile gidilmedi. Bloklardaki 144 aileyle konuştuk ve dedik, ‘O kadar çok kolon kesildi ki depreme bile gerek kalmadan binalar yıkılabilir’. Ailelerden de şikâyette bulunanlar oldu. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Hatay Valiliği’ne başvuruda bulunduk, oradan da ses çıkmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, üç kere kendim gittim, ifademize bile başvurulmadı. Uyardığımız o iki blok da yıkıldı. İnsanlar göz göre göre ölüme gitti.” Diyerek acı gerçekleri gözler önüne serdi.