Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KMTSO) Mustafa Buluntu, birçok vatandaşın enkaz altında hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin önünde basın açıklamasında bulundu.

Buluntu,  "Türkiye'nin her yerinden, doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden şehrimize çok ciddi yardımlar geldi. Ben öncelikle bu yardımları gönderen her vatandaşımıza tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeri geldi bir küçük kardeşimiz kumbarasından çıkardığı paraları özel notuyla bizlere gönderdi hep beraber ağladık. Yeri geldi bir teyzemiz hac parasını bize gönderdi o yıl hacca gitmekten vazgeçti. Bunlara şahit olduk hep beraber ağladık"  dedi.

9 öğrenciyi taciz eden okul müdürü tutuklandı 9 öğrenciyi taciz eden okul müdürü tutuklandı

"Bize hakkınızı haram ediyorsanız biz bunların bedellerini tek tek sizlere iade etmeye ve ödemeye hazırız"

Sosyal medyada birtakım hakaret içeren paylaşımlara tepki gösteren Buluntu, yardımlarını haram edenlere yaptıkları yardımı iade etmeye hazır olduklarını belirterek "Özellikle bu hafta sonu yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde halkımızın özgür iradesiyle ortaya koymuş olduğu ve tercihini yapmış olduğu söylemlerden dolayı birkaç gündür sosyal medyada ve birtakım mecralarda deprem bölgesindeki insanlar çok ciddi manada rencide edildi, çok ağır hakaretlere maruz kaldı. Ve biz, tüm deprem bölgesindeki insanlar olarak ve Kahramanmaraş şehri olarak biz, bundan çok derin bir üzüntü duyduk. Emin olun belki deprem kadar bu söylemler bizi çok daha üzdü. Yeri geldi ölmüş insanlarımıza hakaret ettiler. Bir takım kendini bilmez insanların yapmış olduğu bu paylaşımlar bu bölgedeki insanlarımızı çok ciddi manada etkiledi." dedi.

6464f6f550acca27d860c809

Buluntu "Haklarını haram, zehir edenler ve birçok saldırıda bulunan insanlara ben şunu söylemek istiyorum. Eğer bir hakkınız varsa, gerçekten bize bunu başka bir amaçla gönderdiyseniz, 15 bin kişisini kaybeden bir şehir olarak lütfen bu insanları rahat bırakın mezarlarında rahat uyusunlar. Biz onların hakkını Kahramanmaraş esnafı, ticaretçisi, sanayicisi ve Kahramanmaraş'ta yaşayan her bir ferdi adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu maksatla göndermiş olduğunuz yardımlardan dolayı bize hakkınızı haram ediyorsanız biz bunların bedellerini tek tek sizlere iade etmeye ve ödemeye hazırız." diye konuştu.

Buluntu sözlerine şöyle devam etti:

"Bu paylaşımı yapan insanlardan benim ricam şu; biz zaten gerçekten çok yaralıyız ve sadece Kahramanmaraş olarak söylemiyorum, tüm deprem bölgesinde yaşayan insanlar adına bunu söylüyorum. Bizi lütfen rencide etmeyin, yaralamayın biz gururlu milletiz. Yeri gelir aç kalırız, aç yatarız ama neticesinde bize gönderdiğiniz her türlü yardımdan, bir bardak sudan, bir tane ekmekten bile biz çok mutlu olduk."