Türk vatandaşlığından çıkarıldıktan sonra KKTC vatandaşlığı alan Aykut’un yanı sıra Afik Group CEO’su Yaacov Afik de KKTC vatandaşlığına kabul edilen bir isim... Söz konusu iki isim, KKTC vatandaşı olmaları dolayısıyla sınırsız toprak alabiliyor.

AFIK GROUP, BİRÇOK NOKTADA FAALİYET GÖSTERİYOR

İsrail işgali altındaki toprakların yanı sıra Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Yunanistan’da faaliyet gösteren uluslararası bir geliştirme ve inşaat şirketi olan Afik Group, 1995 yılında Simon Mistriel Aykut tarafından kuruldu. Hâlihazırda KKTC’de çok sayıda inşaat projesi gerçekleştiren Afik Group, KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi adına çalışmalarda bulunuyor. Afik Group’un KKTC’nin Gazimağusa, Dipkarpaz, Esentepe, Tatlısu ve Boğaz gibi bölgelerinde inşaat faaliyetlerinde bulunduğu biliniyor.

KKTC Bakanlar Kurulu, 6.3.1973 İsrail doğumlu Yaacov Afik’in 25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin (1)’inci fıkrasının (C) bendi uyarınca, KKTC yurttaşlığına alınmasına karar verdi.

KKTC Bakanlar Kurulu, 27.12.1950 Bergama doğumlu Simon Mistriel Aykut’un sabıka kaydı, güvenlik raporu ve sağlık raporunun olumlu gelmesi koşulu ile 25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin (1)’inci fıkrasının (B) bendi uyarınca KKTC yurttaşlığına alınmasına karar verdi.


KİM BU SIMON AYKUT?
* AfIk Group kurucusu olan Simon Mistriel Aykut’un ilginç bir hikâyesi bulunuyor. 7 Mayıs 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte KKTC vatandaşı olmaya hak kazanan 1950 Bergama doğumlu Aykut, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan isimler arasında yer alıyor.

BİR DİĞER İSİM DE YAACOV AFIK

* KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde önemli bir vazife gören isimlerden biri de Yaacov Afik... Simon Mistriel Aykut gibi KKTC vatandaşlığını sonradan kazanan Yaacov Afik’in Tel Aviv Üniversitesi’nde eğitim aldığı aktarılıyor. Söz konusu isim hakkındaki tanıtım yazısında, “Geniş bir finans ve gayrimenkul bilgisine sahiptir ve şirketin Kıbrıs ve Türkiye’deki gayrimenkul girişimlerine öncülük etmektedir” ifadeleri yer alıyor.

Siyonizm’in Kıbrıs topraklarına hâkim olmaması adına büyük bir mücadele veren Millî Gazete, iki kritik ismi daha ifşa ediyor. KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde kritik bir rol oynayan Evergreen Cyprus isimli şirketi ve söz konusu şirketin iki önemli ismi olan Yuval Michaely ile Cihan Erdoğan’ı kamuoyuna duyuran gazetemiz, yeni bir şirketi daha okuyucularının bilgisine sunuyor. Bu bağlamda adada inşaat çalışmalarında bulunan Afik Group, yavru vatanın Siyonistlerce işgal edilmesinde büyük bir rol oynuyor.

AFİK GROUP, BİRÇOK NOKTADA FAALİYET GÖSTERİYOR

İsrail işgali altındaki toprakların yanı sıra Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Yunanistan’da faaliyet gösteren uluslararası bir geliştirme ve inşaat şirketi olan Afik Group, 1995 yılında Simon Mistriel Aykut tarafından kuruldu. Hâlihazırda KKTC’de çok sayıda inşaat projesi gerçekleştiren Afik Group, KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi adına çalışmalarda bulunuyor. Afik Group’un KKTC’nin Gazimağusa, Dipkarpaz, Esentepe, Tatlısu ve Boğaz gibi bölgelerinde inşaat faaliyetlerinde bulunduğu biliniyor.

KKTC VATANDAŞLARI SINIRSIZ TOPRAK ALABİLİYOR

Afik Group’un iki önemli ismi olan Simon Mistriel Aykut ve Yaacov Afik’in yavru vatan topraklarının işgali sürecinde rahatça hareket edebiliyor olmalarını sağlayan unsur KKTC vatandaşı olmaları. Zira KKTC yasalarına göre vatandaş statüsündeki bir kişi rahatça toprak alımında bulunabiliyor. KKTC vatandaşlarına toprak alımı hususunda herhangi bir sınırlama getirilmezken Simon Mistriel Aykut ve Yaacov Afik gibi isimler Siyonizm’in KKTC’deki emelleri doğrultusunda rahatça hareket edebiliyor.

KIBRIS, SİYONİSTLERCE İŞGAL EDİLİYOR
KKTC şirket kayıtlarına göre İsrailli kişiler, “yavru vatan”da ciddi oranda toprak satın almış durumda. Millî Gazete’nin “Kıbrıs’ta silahsız işgal” manşetiyle duyurduğu toprak alımında şimdiye kadar 25 bin dönüm toprak edinilmiş. KKTC’deki yaklaşık 2 bin firmanın İsrailli hissedarının bulunduğu ortaya çıkarken şu ana dek alınan toprağın 25 bin dönüm olduğu ifade ediliyor. Kıbrıs’ı sessizce adım adım işgal eden İsrail rejiminin satın aldığı toprakların büyük bir kısmının tarım arazisi olduğu da belirtiliyor. Yahudilerin Kıbrıs’ta toprak satın aldığı alanların başında Karpaz geliyor. Yakın süreçte Forbes dergisinde yayınlanan bir makalede Karpaz’da toprak satın almanın avantajlarından bahsedildiği biliniyor. Öte yandan Lefke de Yahudilerin toprak satın alımında bulunduğu alanlar arasında yer alıyor. Yahudilerin Lefke’de iki bin dönüm toprak satın aldıkları belirtilirken Gaziveren, Cengizköy, Bağlıköy ve Çamlıköy gibi bölgelerin de hedefler arasında yer aldığı kaydediliyor.

KIBRIS’IN İŞGALİ ENGELLENMELİ
Kıbrıs’ta Yahudiler tarafından ciddi oranda toprak satın alınması olayının dehşet verici bir başka boyutu da bulunuyor. Buna göre 2014 yılında çok sayıda Yahudi’ye KKTC vatandaşlığı verilirken bu kişiler de toprak alımında bulunuyor. Bu kişiler, KKTC vatandaşı oldukları için istedikleri miktarda toprak satın alabilirken söz konusu durum, işgalin bir parçası olarak görülüyor. Kıbrıs toprakları, İsrail’in Arz-ı Mev’ud hayallerinin sınırları içerisinde yer alıyor. Bu doğrultuda İsrail’in hâkimiyet kurmak istediği “yavru vatan”, “Büyük İsrail”in bir parçası olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Kıbrıs’ta Yahudilerin toprak satın almasının önüne geçilmesi hayati önem taşıyor.

BİR DİĞER İSİM DE YAACOV AFİK
* KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde önemli bir vazife gören isimlerden biri de Yaacov Afik... Simon Mistriel Aykut gibi KKTC vatandaşlığını sonradan kazanan Yaacov Afik’in Tel Aviv Üniversitesi’nde eğitim aldığı aktarılıyor. Söz konusu isim hakkındaki tanıtım yazısında, “Geniş bir finans ve gayrimenkul bilgisine sahiptir ve şirketin Kıbrıs ve Türkiye’deki gayrimenkul girişimlerine öncülük etmektedir” ifadeleri yer alıyor. Öte yandan Yaacov Afik’in 2006 yılından itibaren Afik Group projelerinde CEO ve yönetici olarak çalışmakta olduğu belirtiliyor.

KİM BU SİMON AYKUT?
* Afik Group kurucusu olan Simon Mistriel Aykut’un ilginç bir hikâyesi bulunuyor. 7 Mayıs 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte KKTC vatandaşı olmaya hak kazanan 1950 Bergama doğumlu Aykut, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan isimler