Gaziantep'te yaşanan Türkiye’nin gündemine oturan olayda, Suriye uyruklu anne, kızını sessizce ölüme götürdü.  Gaziantep / Serinevler Mahallesi'nde yaşanan olayda boş bir arsada küçük bir kız cesedi bulunmuştu. Acil servise bildirilen cesetin boğularak öldürüldüğü tanısına varıldı.
Yapılan araştırmada kızın kimliği saptandı. Nuhha Cemmel'in (23), kızı Aya Necmi'yi (6) kendi elleriyle boğmaya götürdüğü ise ortaya çıkan görüntülerle saptandı.

Annenin savcılıkta yapışan sorgulamasında ortaya çıkan ifadesi ise şöyle..
Cemmel, "5 yıl önce eşim ve kızımla birlikte İdlib'den kaçarak Türkiye'ye geldik ve Elazığ'a yerleştik. Yaklaşık 5 yıldır psikolojik rahatsızlık yaşıyorum. Suriye'de ve Türkiye'de defalarca doktora gittim. Verilen ilaçlar beni tedavi etmedi. 4-5 ay önce de tedavi için Suriye uyruklu bir doktora gittim. İsmini hatırlamadığım bu doktor bana tedavi için ilaç verdi. İlaçların beni daha kötü ettiğini hissetmeye başladım. Olay günü ağabeyimin evinden kızımla birlikte kimseye söylemeden çıktım. Sonra yürüyerek olayın yaşandığı boş arsaya gittik" dedi.

"Kullandığım psikolojik ilaçların etkisi altında kalarak kızımı boğarak öldürdüm. Olayın ardından çok pişman oldum ve kontrol ettiğimde kızımın yaşamadığını anladım. Bu pişmanlıkla polise teslim olmak istedim. Kızımın öldüğü arsanın yakınındaki bir evin penceresini çalarak çıkan kadına kızımı öldürdüğümü ve polisi araması gerektiğini söyledim. Ancak kadın bana inanmadı ve deli olduğumu düşünerek pencereyi kapattı. Ben de kızımı boş arsada bırakıp yeniden abimin evine gittim. Yaşadığım pişmanlıktan ötürü kızımı öldürdüğümü ağabeyime anlattım. Ağabeyim bunun üzerine beni alarak polis karakoluna götürdü. Kızımı çok seviyordum ve yaptıklarından dolayı çok pişmanım." Dedi.