Fatih Portakal'ın Youtube üzerinden gerçekeştirdiği deprem özel programına konuk olan Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık gündemdeki soruları cevaplandırdı.

Fatih Portakal, Kızılay'ın deprem bölgesindeki çalışmalarda pasif kaldığına işaret ederek, Kızılay üzerinden bir operasyon yapma imkanı olduğunu ancak Kızılay'ın sadece yemek dağıtan bir kurum gibi göründüğünü, yetkililerle bir çatı oluşturulamamasının sebebini sorguladığı soruya Kızılay Başkanı Kınık, şu yanıtı verdi:

''Çünkü devletin bir gücü olmalı, çünkü, bu devletin gücü, askeriyle, jandarmasıyla, bakanlıklarıyla araç gereç kapasitesi vs. olmalı, malesef bizim bu sivil savunma mekanizmamız FETÖ tarafından çökertildi, sivil - asker işbirliği mekanizmamım FETÖ tarafından çökertildi, bizim şimdi afetler için en hazır kurumumuz TSK.''

Sunucu Fatih Portakal'ın Kızılay'ı da mı FETÖ çökertti sorusuna Başkan Kınık,''Çökertemediler, tahliye ettik hepsini. Şimdi bu süreç içerisinde devletin ana omurgayı tutan ve koordinasyonu yapan standartları ve kaliteyi belirleyen bir mekanizması olması gerekiyor. Bütün gelişmiş ülkelerde mekanizma bu.'' yanıtını verdi.