Kocaköy ilçesinde 14 yaşındaki Z.K., uyuşturucu ve alkol bağımlısı ağabeyi 17 yaşındaki A.K.'nin tecavüzüne uğradı. Z.K.'nin bir süre sonra anormal derecede karnında şişkinlik ve ağrıları oluşunca ailesi tarafından doktora götürüldü.

Muayene edilen küçük yaştaki kızın 28 haftalık gebe olduğu ortaya çıktı. Kız bebek dünyaya getiren Z.K.'nin bu durumu hastane polisi tarafından adli makamlara bildirilince soruşturma başlatıldı.

“ŞİKÂYETÇİ DEĞİLİM AMA BEBEĞİ DE İSTEMİYORUM”

Çocuk İzleme Merkezinde pedagog eşliğinde ifadesi alınan Z.K., önce hiçbir şey anlatmak istemedi, ancak daha sonra korkunç gerçeği açıkladı. Ağabeyinin tecavüzüne uğradığını belirten Z.K., iki yıldan beri cinsel istismara maruz kaldığını ifade etti.

İlk tecavüzün 13 yaşındayken olduğunu, ardından üç kez daha ağabeyinin tecavüzüne uğradığını ifade eden Z.K. yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Son tecavüzü 7-8 ay önce oldu. Annem ve babam evde yokken ağabeyim beni başka bir odaya çağırdı. Burada bana zorla tecavüz etti. Elimle kendisini uzaklaştırmaya çalıştım, ancak başarılı olamadım.

Ahırda keçileri baktıktan sonra yanıma geldi. Ben iki kız kardeşimi uyutuyordum, bana yaklaşınca kızdım, uzaklaştırmaya çalıştım. Kendisine gücüm yetmediği için bana tecavüz etti.

Akrabalarımın ve ailemin tepkisinden korktuğum için kimseye bir şey anlatamadım. Karnım büyüyüp sancılarım başlayana kadar hamile olduğumun farkında değildim.

Karımdaki anormal şişkinliğini ailem de fark edince hastaneye götürüldüm ve burada hamile olduğumu öğrendim. Ağabeyimden şikâyetçi değilim, ama dünyaya getirdiğim bebeği de kesinlikle istemiyorum”

Dağkapı Devlet Hastanesi, gebelik süresi 28 hafta iken Z.K.'nin canlı kız bebeği dünyaya getirdiği şeklinde doğum raporu düzenleyip savcılığa bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca derhal korumaya alınarak psikolojik destek verilen Z.K, güvenlik nedeniyle başka bir şehre nakledildi, dünyaya gelen bebek de devlet korumasına alındı.

“ALKOL ALINCA YAPMIŞ OLABİLİRİM”

Ağabey A.K de polis tarafından gözaltına alındı. Kardeşine tecavüz ettiğini hatırlamadığını, ancak alkol aldığı zamanlarda böyle bir şey yapmış da olabileceğini belirtti.


Tanık olarak dinlenen anneleri N.K, “Kızımın hamile olduğundan haberim yoktu, bol elbiseler giydiği için bizden gizliyordu. Olay günü bayılınca hastanede hamile olduğunu öğrendim, kızım devlet korumasına alındı, ancak nerede olduğunu bilmiyorum” dedi.

 “ALLAH OĞLUMU AFFETSİN”

Babaları C.K. de “Oğlum bir hata yapmış Allah onu affetsin. Yaşadığım acıyı bilirim. Oğlum da, kızım da bana bir şey anlatmadı. Kızım olay günü fenalaşıp bayılınca hastaneye götürürken eşim halime olduğundan şüphelendi ve ‘Bunun karnı şişmiş, hamile olabilir. Doğum hastanesine götürelim' dedi. Hamile olduğunu hastanede öğrendim. Kızımı devlet kadın sığınma evine yerleştirdi” dedi.

AĞABEYİNİN FAZLA CEZA ALMASINA ENGEL OLMAK İSTEDİ

Tutuklanan A.K. hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Adli Tıp Kurumuna sevk edilen A.K'nin işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayacak düzeyde olduğu yönünde rapor verildi.

Mahkeme, mağdur Z.K'nin ilk ifadesinde, tecavüze uğrarken ağabeyinin kendisini kanepeye atarak, ‘Kapa çeneni' diyerek kendisine saldırdığı şeklinde ifade vermiş olmasına rağmen mahkemedeki son duruşmada “Bana istiyorsan, gidebilirsin' dedi. ‘Kapa çeneni' diyerek beni zorla alıkoymadı” şeklindeki ifadesiyle ağabeyinin fazla ceza almasına engel olmaya çalıştığı için bu ifadesine itibar edilemeyeceğinden sanığı 15 yaşından küçük kız kardeşine birden fazla nitelikli cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 45 yıl hapisle cezalandırdı.

CEZA 10 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Suç tarihinde 15-18 yaş grubunda olduğu için ceza 30 yıla indirildi. Ancak çocuk hakkında verilecek cezanın 12 yıldan fazla olamayacağından ceza önce 12 yıla, ardından verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri nazara alınarak lehine taktiri indirim sebebi kabul edilerek TCK'nın 62. Maddesi uyarınca “İyi hal”den ceza 10 yıla düşürüldü.

Zorla tecavüz iddiasıyla ilgili kız kardeşinin ifadelerini değiştirmiş olması nedeniyle sanık “Kişiyi zor kullanarak hürriyetinden yoksun kılmak” suçundan ise beraat etti.

ÜYE HÂKİM SANIK LEHİNE MUHALİF KALDI

Mahkemenin bir üye hakimi ise karara sanık lehine muhalif kaldı. Üye hakim, Z.K'nin ifadesinde ağabeyinin kendisini zorla kanepeye atarak tecavüz ettiğini, ancak daha sonraki bu ifadesinden vazgeçmiş olması nedeniyle şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince sanık hakkında cezada artırım yapılmasına karşı muhalif kaldığını belirtti.

Üye hakim, sonuç ceza değişmemiş olsa da, ağabeyinin kendisine saldırdığı şeklindeki ifadesinden dolayı cezanın artırılamayacağını, bu durumun sanığın lehine değerlendirilmesi gerektiğini karara yazdırdı.

Sanığın anne ve babası hakkında ise kızlarının gebe olduğunu öğrendikleri halde durumu kolluk kuvvetlerine ve adli makamlara haber vermedikleri için haklarında “Suçu bildirmemek” suçundan Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.