İngiltere merkezli haber sitesi Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'ya göre pazar gününe kadar Türk Hava Yolları'nın hiçbir İstanbul-Moskova seferine bilet kalmadı. Pazar günü ise en ucuz uçuş fiyatının 81 bin ruble (bin 340 dolar) olduğu belirtildi. Bu fiyatların giderek daha da yükseldiği gözlemlendi.

THY'nin sitesinde aralıklarla çok yüksek fiyatlara 'Business Class' biletlerin açıldığı görülüyor. 
 

Rusya bayrak havayolu Aeroflot'un da pazar gününe kadar ekonomi sınıfı koltuğu kalmadığı görüldü. 

Reuters'ın aktardığına göre Putin'in 'kısmi seferberlik' kararının ardından Google Trends verilerine göre Rusya'nın uçak bileti satan internet sitelerinde ani bir trafik artışı görüldü. 

Normalde Moskova-İstanbul rotasında sıkça kullanılmayan noktaları içeren aktarmalı uçuş biletlerinin de fiyatlarında ciddi artışlar görüldü. 

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace: Kısmi seferberlik işgalin başarısızlığının itirafı    İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace: Kısmi seferberlik işgalin başarısızlığının itirafı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çarşamba sabahı "Batı'nın Rusya'yı yok etmek istediğini" söyleyerek ülkesinin silahlı kuvvetleri Ukrayna'yı işgal etmeye devam ederken kısmi askeri seferberlik ilan etti. 


Putin, çarşamba günü yaptığı açıklamada imzalanan kısmi seferberlik kararnamesi kapsamında rezerv kuvvetlerde olanların ve Rusya'nın ihtiyacı olacak uzmanlığa sahip, geçmişte Rusya Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmış kimselerin zorunlu hizmete çağrılacağını belirtti.