Ev sahiplerinin bir önceki kiraya göre yaptığı artışın fahiş fiyat ortaya çıkarması üzerine geçtiğimiz Haziran ayında TBMM Genel Kurulu'ndan bir düzenleme çıktı.

Kira artış bedeline yapılan düzenleme ile ev sahiplerinin kira artışlarına bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesi kaydıyla zam yapabilmesine imkan verildi.

Normal şartlarda 1 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek kira artış düzenlemesinin süresi uzatılacak. İlgili açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. 

Türksat personel alımını duyurdu! KPSS şartı aranmayacak Türksat personel alımını duyurdu! KPSS şartı aranmayacak

Dün akşam TRT Haber'e konuk olan Bakan Kurum, Temmuz ayından itibaren ilgili düzenlemeyi uzatacaklarının altını çizerek, piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacak adımları atmaktan geri durmayacaklarını söyledi.

Haksız kira artışları için başka hangi adımlar atılacak?

Kira artışları ile igili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, talep doğrultusunda arzın arttırılması ile sorunun çözülebileceğini belirterek, TOKİ'nin bu noktada üstlendiği göreve dikkati çekti:

"Deprem riskini bertaraf etmek için ve vatandaşın konut sahibi olması için sosyal konut üretiyoruz. Bir taraftan da aslında piyasayı dengeliyoruz. 250 bin sosyal konutla da ilk evini alacaklara kredi imkanı tanıyoruz. Bunların hepsinin arzı artırmaya yönelik çalışmalar."