Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP listesinden Çankaya bölgesinden milletvekili adayı olarak gösterildiç Bu durum CHP tabanından büyük tepki topluyor. Kılıçdaroğlu Sadullah Ergin için  "Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibo'cudan Adalet Bakanı olur mu? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil, milletvekili bile olamazsın" demişti.

Sadullah Ergin'in CHP listesinden 4. sırada aday gösterilmesinin ardından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlunun tam 9 sene önce Sadullah Ergin için attığı tweet gündeme geldi:

FtRJGepXwAIjAW_

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay duruma şöyle tepki gösterdi:: "Sadullah Ergin’i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin’i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!"

Deneyimli gazeteci Uğur Dündar, bu duruma Fenerbahçe yönünden bakarak şöyle dedi:  " Söylemesem olmaz!.. Fenerbahçe'ye 3 Temmuz Fetö kumpası yapılırken Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin'in Atatürk ve Cumhuriyet ile özdeş olan Çankaya'dan aday gösterilmesini bir Fenerbahçeli olarak kabul edemiyorum."

Murat Kurum: İstanbul'un Geçmiş 5 Yılı İsraf Edildi Murat Kurum: İstanbul'un Geçmiş 5 Yılı İsraf Edildi