Gündemde sıkça yer alan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde deprem bölgesini ziyaret ederken yaptığı konuşma ile dikkat çekmişti. Cumhur İttifakı liderleri olarak adlandırmasıyla sosyal medyanın diline düşen Kılıçdaroğlu, bugün yaşanan olaylarla tekrar gündeme geldi. Bu kez, Çinli filozof Konfüçyüs'ün sözlerini Mevlana'ya mal ettiği bir gaf yaptı, yetmedi Konya'yı ülke olarak adlandırdı.

Ereğli'deki Millet Buluşması Programında Kılıçdaroğlu'ndan Mevlana Gafı

Ereğli ilçesinde düzenlenen "Millet Buluşması" programında konuşan Kılıçdaroğlu, adalet üzerine ve sahibi Çinli filozof Konfüçyüs olan özlü sözü, Mevlana'nın mış gibi şu ifadeleri kullanarak söyledi:

"Yüce Mevlana der ki: Adalet, bir kutup yıldızı gibidir; yerinde dururken, evren onun etrafında döner."

Sosyal Medyada Konya ve Hollanda Gafı

Kılıçdaroğlu'nun Konfüçyüs'ün sözlerini Mevlana'ya atfetmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, konuşmasının bir kısmında "Konya, Hollanda'dan büyük bir ülke, toprak olarak Hollanda'dan büyük bir ülke" şeklindeki ifadelerle Konya'yı bir ülke olarak nitelendirmesi de dikkat çekti.

Tarih Kargaşası da Yaşandı

Diğer yandan, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programda, arka planda bugünün (28 Mart) tarihi yerine dünün tarihinin yazılması da gözlerden kaçmayarak, konuşmacının gaflarına bir yenisini ekledi.