Dün gazetecilerlerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşener'in geçmişte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına ilişkin "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz'' sözlerine verdiği cevap dünden bu yana en çok konuşulan konular arasında yer alırken bugün İYİ Parti'li kurmaylardan yanıt geldi.

İyi Partili kurmaylar,Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt olarak, "Akşener ilk kez İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığı ile ilgili böyle bir açıklama yapmadı. Benzer söylemleri daha önce de kullandı. Kazanacak bir aday vurgusunu yapmak da bir partinin iç işlerine karışmak değildir. 2023'te kim Cumhurbaşkanlığı'nı kazanacaksa, bu İmamoğlu, Yavaş ya da bir başkası, isim önemli değil, muhalefet bu ismi ortak aday olarak göstermeli demektir." sözleri geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre İyi Partili kurmaylar, Kılıçdaroğlu'nun "Saraçhane olayını Almanya'da öğrendim." sözlerini de Akşener'in katılımına yönelik şu ifadeleri kullandı:

"İttifakın temel mantığında mücadele var. Yargı üzerinden ittifakın ortak adayı İmamoğlu ile ilgili bir operasyon gerçekleştirilmiş. İmamoğlu da bir mücadele ortaya koyuyor. Akşener ne yapsaydı? Mücadeleyi yok mu saysaydı? Bunun altında başka bir neden aramaya gerek yok."