Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da düzenlenen Millet Buluşması'nda yurttaşlara hitap etti. Konuşmasında, Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik taşlı saldırıya değinen Kılıçdaroğlu, yerel yetkilileri eleştirdi ve valiyi isim vermeden hedef aldı.

AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı

Kılıçdaroğlu, Erzurum Valisi Okay Memiş'i eleştirerek, "Siz devletin valisisiniz! Devletin kaymakamısınız! Eğer bir partinin bürokratı gibi davranırsanız, bir parti için uğraşırsanız, her birinizin hesabını soracağım" ifadelerini kullandı. Ayrıca, devletin liyakat, adalet ve ahlakla yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, devletin parti devleti haline geldiğini söyledi.

Konuşmasında çiftçi ve esnafın sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, çiftçinin ve esnafın zarar etmemesi için çözümler sunacağını belirtti. Ayrıca, ülkenin özgürlük ve huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye vaat etti.

Öte yandan, Erzurum Valisi Okay Memiş, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İmamoğlu'nun ziyaretinin "esnaf ziyareti" olarak programlandığı için güvenlik önlemlerinin yeterli alınmadığını savunmuştu. Vali Memiş, saldırganlarla ilgili gerektiğinde gözaltı yapılacağını belirtmişti.