İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satırbaşları :

84 milyon insanın derdi var. Bir avuç kişi dertsiz ama 84 milyonun derdi var. Herkes perişan vaziyette. Ben onların sözcülüğünü yapıyorum. Çözümsüz eleştiri doğru değildir. Çözümü de söyleyeceksiniz. Çünkü sizin çözümlerinize halkta destek veriyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Belediye başkanlarımız fedakarlıkla çalışıyorlar. Bütün engellemelere rağmen çalışıyorlar. Başarılı görevler yapıyorlar. Şikayet etmeyeceksiniz, engelleri aşacaksınız. Bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Herkesin güvencesi o kentin belediye başkanı olacak. Valisi, kaymakamı, cumhurbaşkanı, bakanları değil belediye başkanlarımız olacak. Çünkü az önce saydıklarımda adalet duygusu yok.

AVUKATLAR GÜNÜ

5 Nisan Avukatlar Günü. Hakim var, iddia makamı var ve savunma makamı var. Yargı bu üçlüden oluşuyor. Avukatların çok sorunları var. Yargı bağımsızlığı konusunda, çoklu baro konusunda endişe taşıyorlar. Serbest çalışan avukatlar ücretleri konusunda endişe taşıyorlar. Bugün grup başkanvekillerimiz Meclis Genel Kurulu’nda bunları gündeme getirecekler.

KILIÇDAROĞLU KÜRSÜDE NOT OKUDU

Manisa’da cebime bir kağıt iliştirildi. ‘Biz ne şartlarla çocuklarımız okuttuğumuzu bir Allah bir biz biliriz. Ailelerimizin desteğiyle bir öğretmen ailesi olarak 15 yıl Sivas’ın köyünde nohut ekip biçerek kız çocuklarımız ayakta dursun diye elimizden gelen mücadeleyi verdik. Sonuç olarak atanamadılar. Üzgünüz, çok yıprandık. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bu notu bizim gibi mağdur aileler adına iletmek istiyorum’ diyor.

Aynı şekilde atama bekleyen öğretmenler dışında sağlıkçılar da var. Atama bekleyen öğretmenlere, sağlıkçılara söylüyorum. Biraz sabredin, az kaldı. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Herkesin işi, gücü olacak.

Emniyet’te yasa dışı talimatları kim verirse bizim iktidarımızda onun hesabını verecek. Sizden sadece şunu isteyeceğim hakkının hukukun adaletin yanında olun. Bunun teminatı da bu kardeşiniz olacaktır.

MUTFAKTA YANGIN VAR

Mutfakta yangın var depolarda yangın var. arkadaşımız esnafla konuşuyor iki kişinin sadece ne dediğini anlatacağım. Öyle anlattıkları gibi değil insanlar perişan. öyle manda yoğurduyla olmuyor biz evde simit yiyemiyoruz.

ERDOĞAN’A ZAM BENZETMESİ

Enflasyon en haksız ve en acımazsız vergidir. Bakın Antalya borsasının rakamları. Mart ayında domatese yüzde 30 zam geldi TÜİK’e göre ise yüzde 9 düştü. Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan