CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'nın seçimlere müdahale iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Rusya'nın iç işlerine müdahaleyi kabul etmeyeceklerini belirterek, Rus halkıyla sorunlarının olmadığını vurguladı.
 

Sputnik'in haberine göre, Sosyal medya hesabından Rusya'ya yönelik paylaşımı, sonrasında Moskova'dan konuya ilişkin açıklamaya karşı değerlendirmesi ve bu paylaşıma dayanak olan bilginin kimden geldiği sorulan Kılıçdaroğlu, "Doğal olarak ben, 'Şu bana söyledi.' dersem o yanlış olur. Bazı bilgiler var ki bunlar kamuoyuyla paylaşılmaz. Kaldı ki bunların görünürlüğü vardır. Haber olarak görünürlüğü vardır. Ekonomik alanlarda görünürlüğü vardır. Dijital medya üzerinde görünürlüğü vardır. Biz bunu hissediyoruz. Ve o nedenle bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım." dedi.

Rusya'dan yapılan "Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz" açıklamasına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına gelecek zam oranını uzman isim açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına gelecek zam oranını uzman isim açıkladı

"Bir ülkenin bir başka ülkenin iç işlerine müdahalesini asla kabul etmeyiz. Bizim zaten Rus halkıyla hiçbir sorunumuz yok. Bizim kavga edecek halimiz yok, buna gerekçe yok. Ama bizim iç işlerimize müdahale doğru değil. Bu uyarıyı yapmak benim görevimdi. Bunu sadece ben değil, benim dışımda da bazı gazeteciler, televizyoncular yazdılar, çizdiler. Defalarca bu konuda uyarılar yapıldı. Rusya'dan gelen haberler, haberlerle ilgili bize ulaşan bazı bilgiler. Dolayısıyla biz bu uyarıyı yapmak zorunda kaldık. Sizin seçim sisteminize dijital olarak müdahale ederlerse bu bizim iç işimize karıştırmak demektir yani."