14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasiler, vatandaşların desteğini alabilmek için saha çalışmalarına hız verdi.

Necmettin Batırel'den Çarpıcı Çıkış: İstanbul, Ankara ve İzmir'e Çivi Bile Çakmam Necmettin Batırel'den Çarpıcı Çıkış: İstanbul, Ankara ve İzmir'e Çivi Bile Çakmam

Seçimlere güçlü bir şekilde girmek isteyen ittifaklar, siyasi partilerden de destek alabilmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde HDP'ye bir ziyaret gerçekleştiren Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada taleplerine olumlu yanıt aldığına dair işaretleri vermişti.

14 Mayıs seçimleri için aday çıkarmayacaklarını açıklayan HDP’nin, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceği biliniyordu. Fakata bu karar kamuoyuna doğrudan açıklamamıştı. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, destek kararlarını ilk kez doğrudan açıkladı.

'Tek adam rejimine son vermek' gayesi doğrultusunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini söyleyen Sancar, şu ifadeleri kaydetti:

''Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. İkinci tura kalmamasıdır. Bunun Türkiye'de demokratik dönüşüme giden yolda önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. O nedenle herkesi demokratik sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz.

Kılıçdaroğlu'nun kazanmasının demokrasi ve hukuk devletine giden yolun açılmasını sağlamada bir adım olacağına inanıyoruz.

Ancak bu durumun birden ve kökten dönüşüm yaratacağı gibi bir beklentimiz yok. Bunu gerçekleştirecek, demokratik dönüşümü sağlayacak asıl aktör olarak kendimizi görüyoruz.

Bu yüzden parlamento seçimlerine çok önem veriyoruz. En yüksek temsiliyete ulaşmayı stratejik hedefimiz olarak belirledik. Amacımız parlamentoda anahtar konuma ulaşmak. 100. yılında Cumhuriyet'i demokrasiyle buluşturma ve demokratik Cumhuriyet'i inşa etme sorumluluğu bizlere düşüyor. Tabi barışı gerçekleştirmek konusunda belirleyici misyonun ve iradenin taşıyıcısı olacağız.”

Kemal Kılıçdaroğlu'na talebiniz oldu mu?

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın “Kılıçdaroğlu'ndan talebiniz oldu mu?” sorusuna da Mithat Sancar, barışa giden yolda Kılıçdaroğlu'nun gerekli misyonu üstlenmesine yönelik beklentileri olduğunu bunu da Millet İttifakı adayına aktardıklarını söyledi:

“Bizim talebimiz, demokrasi ve hukuk devletinin yolunu açacak yönetim ve iradeyi göstermesidir. Tek adam rejimine son vermek, barış giden yolun açılmasında sorumluluk üstlenmesi temel beklentimizdir.”