Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Görüşmede, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, sığınmacılar, terör, Anayasa'nın ilk dört maddesi, Anayasa'nın 66. maddesi ve yolsuzluklar gibi konuların ele alındığını belirtti.

Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz

Kılıçdaroğlu'na, Millet İttifakı adına tek yetkili olup olmadığı sorulduğunda, görüşme trafiğinin henüz sona ermediğini ve diğer bileşenlerle uzlaşılan konuların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Ülkenin gidişatından rahatsız olduklarını ve ortak çıkarlar doğrultusunda bir mutabakat arayışında olduklarını belirtti.

Ayrıca, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemesi konusunda, oyların kişiye değil idealizme gittiğini ve hedefe yönlendiğini ifade etti. Destek verenlerin robot gibi davranmadığını ve herkesin durduğu yerin önemli olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, önceki vaatlerine sadık kalmayan bir kişinin güvenilirliğinden bahsetti ve sahte maskelerin düştüğünü ifade etti.