Emeklilere 5 bin lira ikramiye verilecek! Seçim vaadiydi... Emeklilere 5 bin lira ikramiye verilecek! Seçim vaadiydi...

Kemal Kılıçdaroğlu, Cacabey Meydanında yaptığı konuşmada halka hitap ederek değişim, alın teri, haktan, hukuktan ve adaletten yana olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, özellikle kadınların bugünkü hayat pahalılığı içinde en büyük sorunu yaşadığını ve alın teri dökenlerin haklarının teslim edileceğini söyledi. Ayrıca eğitim sorununun Türkiye'nin en temel sorunlarından biri olduğunu belirterek, her anne ve babanın çocuğunu iyi bir okula gönderebilmesini istediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ayrıca Kırşehir'de yaptığı konuşmada, Ferhat ile Şirin gibi okulla öğretmenleri buluşturacaklarını ve Cumhuriyetin yüzüncü yılında yüz bin öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı.

Köyde, tarlada çalışan bütün gençlerin sosyal güvenlik primini de devlete ödeyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, böylece köyde çalışmanın cazip hale geleceğini belirtti.

Ayrıca bütün köy okullarını açacaklarını ve öğrencilerin kendi köylerindeki okullara gideceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, bölgede herkesin ürettiği ve kazandığı bir ekonomik atmosfer oluşturmak için çalışacaklarını söyledi.